Stolt mamma

IMG_6774

Pratade precis i telefon med en av mina fastrar. Hon hade bjudit ut några av barnbarnen på en restaurang i Falkenberg, där min äldsta dotter jobbade i somras. Min faster nämnde för hovmästaren att de hade en släkting som sommarjobbat , varpå hovmästaren direkt svarade ”det var den bästa vid hade”!

Härligt att höra tycker jag, speciellt som jag vet att min dotter sätter service och gott bemötande högt. Både när det gäller vad hon förväntar sig som kund, men också beträffande sin egen leverans. Och kanske har jag själv sått ett litet frö… 🙂

_MG_8719 (2)

Att ge det lilla extra i mötet med kunden, gästen, patienten eller vem det nu må vara, det kan verkligen göra enormt stor skillnad. Att möta en annan människa med ett leende till exempel, det kräver ingen ansträngning och det kostar inget, men kan betyda allt. Det finns ett uttryck som lyder ”A smile is a curve that sets everything straight”. Det hade ju varit en önskedröm om allt var så enkelt, men även om ett leende inte löser allt, så kan det i alla fall göra skillnad i många fall. Inte bara i kundsituationer utan i det vardagliga livet.

På fredag är det dags för mig att hålla kursen ”Professionellt bemötande” igen på Företagsuniversitetet. Då ska vi prata mycket om inställning och attityd till det man gör och hur det påverkar kundupplevelsen, en själv, kollegorna och i förlängningen ibland hela företagets resultat.

IMG_6540

På min fritid hoppar jag ibland in och arbetar på Friskis & Svettis och nu är det strax dags för ett pass igen. Jag har ju jobbat mycket i tjänstesektorn tidigare, men det var många år sedan jag stod i fronten.  Det  lika roligt varje gång jag nu får möjlighet att möta alla glada (för det mesta) motionärer face to face. Och desto mer energi jag ger, desto mer energi får jag tillbaka.

Vi hörs – allt gott!